РФ намагається вербувати топ-чиновників - СБУ

Глава СБУ Василь Грицак

Служба безпеки веде справи чиновників з вищих ешелонів влади, які підозрюються в зраді.

Вербування топ-чиновників України є пріоритетом для Росії. Для цього використовуються будь-які можливості, заявив агентству Інтерфакс-Україна голова Служби безпеки України Василь Грицак.

Він зазначив, що таким чином керівництво РФ намагається не тільки зібрати інформацію, а й впливати на процеси всередині країни.

"Росія використовує будь-які механізми, щоб втручатися в наші справи, і, звичайно ж, для неї є пріоритетом вербування топових чиновників, правоохоронців, суддів, депутатів, для того, щоб не тільки мати інформацію, а й намагатися формувати громадську думку, впливати на політичні процеси в нашій державі", - заявив Грицак.

Він також розповів, що в роботі СБУ є багато справ, в яких фігурують топ-чиновники, які підозрюються в державній зраді.

За його словами, агенти Росії досі є і в лавах СБУ.

"Немає нічого дивного в тому, що і в СБУ залишилися так звані "кроти". До Революції Гідності для спецслужб Росії, на жаль, були створені максимально сприятливі умови щодо агентури. Саме тому ми затримуємо власних співробітників", - зазначив Грицак.

За його словами, серед затриманих - полковники, підполковники. Грицак зазначив, що робота в СБУ із самоочищення триває на постійній основі.

Також Грицак розповів, що сепаратисти переправляють українських полонених до Росії.

Related

Політика 145732875635311863

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item