Луценко розповів, хто ще судитиметься з Росією за Керченський міст


Спільно з причорноморськими державами, українська сторона може ініціювати розслідування екологічної загрози від будівництва Росією Керченського мосту в окупований Крим.
Про це заявив генеральний прокурор Юрій Луценко на брифінгу, передає "Обозреватель".
За словами генпрокурора, саме завданням для ГПУ є протидія екологічній катастрофі, яка може виникнути через будівництво так званого Керченського мосту.
"На даний момент в рамках кримінального провадження кримської прокуратури проходить екологічна експертиза. У разі, якщо вона підтвердить ймовірність екологічної катастрофи, ми плануємо звернутися до країн чорноморського співробітництва - Болгарії, Грузії, Румунії, Туреччини з пропозицією створення в рамках Європейської конвенції про взаємну допомогу у кримінальних справах спільної слідчої групи для проведення досудового слідства, а потім і судового слідства щодо будівництва цього мосту ", - повідомив генпрокурор.
"Відповідні перспективи заочного засудження і економічні санкції ми також опрацьовуємо з нашими закордонними колегами", - додав Луценко.
В анексованому Росією Криму будівельники обіцяють, що перші автомобілі поїдуть через Керченську протоку не в грудні 2018 року, як планувалося спочатку, а вже в травні. Встановлено всі опори автодорожної частини мосту через Керченську протоку, який зв'яже окупований півострів із Росією.

Related

Події в Україні 7230049894120080456

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item