Росію не пустять на Олімпіаду, лише окремих спортсменів - джерело


Названі умови для російських спортсменів для потрапляння на Ігри в Пхенчхані.

Росію не допустять до Олімпіади-2018 в Пхенчхані - повідомляє видання Insidethegames. При цьому наголошується, що деяких спортсменів все ж можуть допустити до участі в Олімпійських іграх в Пхенчхані в нейтральному статусі.
За даними видання, система, за якою російські спортсмени зможуть потрапити на змагання в Пхенчхані в 2018 році, буде заснована на моделі, яку використовувала Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій (IAAF) для допуску росіян на чемпіонаті світу в 2017 році в Лондоні.
Однією з умов допуску російських легкоатлетів на світову першість була подача індивідуальної заявки, в якій вони повинні були довести, що не були безпосередньо залучені якимось чином в процес, через який національна федерація "не змогла вибудувати адекватну систему захисту і підтримки" чистих "атлетів".
Крім того, одним з ключових критеріїв допуску на Олімпіаду-2018 стане відсутність імені спортсмена в базі даних московської антидопінгової лабораторії, отриманої Всесвітнім антидопінговим агентством (WADA) в листопаді. За даними Insidethegames, в базі даних фігурують тисячі прізвищ спортсменів, які не зможуть поїхати в Пхенчхан. Міжнародні федерації будуть вирішувати, яких спортсменів вони допустять до Ігор, після чого МОК повинен буде їх затвердити.
Питання участі російських спортсменів в Олімпіаді-2018 буде вирішено 5 грудня на засіданні виконкому МОК, що відбудеться в швейцарській Лозанні.

Related

Спорт 7821196658825518890

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item