Договір з відкритого неба: РФ вводить заходи для США

Будівля МЗС Росії

Москва вже попередила Вашингтон про обмеження під час спостережних польотів.

Речник МЗС Росії Марія Захарова повідомила, що Москва інформувала Вашингтон про введення низки обмежень за Договором з відкритого неба з 1 січня 2018 року, передає РИА Новости.
Зокрема, американцям під час спостережних польотів заборонять зупинки на трьох аеродромах.Захарова зазначила, що Москва вважає голослівними звинувачення з боку США про порушення Росією Договору з відкритого неба, і була змушена піти на низку відповідних обмежень, про що попередила американську сторону.
"Дії США завдають шкоди Договору з відкритого неба. Ми закликаємо наших американських колег зупинитися і зайнятися деполітизованим пошуком вирішення проблем договору", - заявила представник МЗС Росії.
Також вона наголосила, що спроби США диктувати Росії свої умови неприйнятні.
Раніше повідомлялося, що в РФ дізналися про плани Вашингтона в рамках Договору з відкритого неба обмежити польоти російської військової авіації над США.

Договір з відкритого неба був підписаний в Гельсінкі 24 березня 1992 року представниками 23 держав-членів ОБСЄ. Згідно з документом, його учасники можуть робити обльоти територій один одного з метою контролю військової діяльності.

Нагадаємо, Україна в 2018 році планує провести 12 спостережних польотів над територією Росії і низки країн Європи.

Related

Події у світі 3202581724625054159

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item