Олігархи зі "списку Путіна" посідають перші 96 місць рейтингу Forbes


Оприлюднений напередодні Мінфіном США перелік російських олігархів в рамках "кремлівської доповіді" дуже нагадує російську версію списку Forbes, а також список керівництва російського уряду.
"Під час складання списку, Мінфін, очевидно, консультувався з експертами і, очевидно, протистояв жорсткому лобіюванню з боку багатих росіян, які не бажали опинитися в цьому переліку. Зрештою, сім сторінок несекретної частини звіту Мінфіну з точністю відтворюють перелік з англомовних веб-сайтів Кремля й російського уряду, а також російського видання списку мільярдерів Forbes", - йдеться у публікації американського інформагентства Bloomberg.
Список, що дивно, закінчується на номері 96 російського переліку Forbes, напевно тому, що нафтохімічний магнат з Татарстану Альберт Шигабутдінов є останньою особою в списку з прибутком $1 млрд і вище. З іншого боку, Григорій Березкин, якому Кремль довірив викупити деякі ЗМІ – важливі для системи пропаганди Путіна – і статок якого оцінюється у $800 млн, не потрапив до списку.
Адміністрація США у понеділок провела закритий брифінг для Конгресу США, під час якого представила так звану "кремлівську доповідь" зі списком російських олігархів та високопоставлених членів уряду, по відношенню до яких можуть бути введені персональні обмеження. До переліку увійшло 210 прізвищ. Як пояснили в Мінфіні США, цей документ ще не є списком нових санкцій проти Росії, однак у Вашингтоні не виключають такої можливості.

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item