В африканській пустелі знайшли кістки нового виду динозаврів

Так міг виглядати динозавр, якого знайшли в Єгипті
Палеонтологи з єгипетського Університету Мансура виявили скелет гігантського динозавра в оазисі Дахла в центральному Єгипті.
Травоїдний динозавр отримав видове ім'я Mansourasaurus shahinae, повідомляє EurekAlert!.
За словами учасників наукової експедиції, їм вдалося знайти дорослу особину Mansourasaurus shahinae, розміри якої перевищували 10 метрів в довжину. Судячи з усього, рептилія за життя могла важити близько 5,5 тонн і була травоїдною.
"Mansourasaurus shahinae є одним з ключових нових видів динозаврів, і критично важливим відкриттям для єгипетської і африканської палеонтології. Африка залишається гігантським знаком питання з точки зору наземних тварин, які мешкали тут в кінці епохи динозаврів. Mansourasaurus допомагає нам вирішити питання скам'янілостей і палеобіології Африки - які тварини жили там, з якими видами ці тварини були найтісніше пов'язані", - розповів доктор Ерік Горчак, один з авторів дослідження.
Скелет, який знайшли в оазисі Дахла, є одним з найбільш повних кістяків динозавра даного періоду з тих, які були виявлені в Африці. Вік кісток оцінюється приблизно у 80 мільйонів років.
Mansourasaurus shahinae належить до титанозаврів. Це група ящеротазових динозаврів завроподів, які жили в юрському і крейдяному періодах близько 171-66 мільйонів років тому на всіх континентах планети, окрім Антарктиди. Вони були травоїдними динозаврами, володіли довгими шиями і хвостами та пересувалися на чотирьох ногах.
"Відкриття рідкісних скам'янілостей, таких, як цей завропод, допомагає нам зрозуміти, як істоти переміщалися через континенти, і дає нам більш глибоке розуміння еволюційної історії організмів в цьому регіоні", - говорить Дена Сміт, директор програми досліджень.
Наприкінці 2017 року ЗМІ повідомляли, що міжнародна група палеонтологів відкрила Halszkaraptor escuilliei - новий унікальний вид динозавра з характерними рисами лебедя, пінгвіна, крокодила та велоцираптора. Це перший з виявлених динозаврів, спосіб життя якого схожий з водоплавними птахами. Після його виявлення вчені виділили нову підродину динозаврів, які отримали назву Halszkaraptorinaer.

Related

Цікаво 2877161576316120538

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item