Лавров: США готують Європу до ядерного удару по РФ

Г
лава МЗС Росії Сергій Лавров

Російський міністр на конференції із роззброєння в Женеві назвав наявність готових до застосування тактичних ядерних озброєнь США в Європі "явно агресивною позицією".

 
Наявність у США в Європі готових до застосування тактичних ядерних озброєнь - це прояв агресивної позиції. Про це сказав глава МЗС РФ Сергій Лавров, повідомляє Інтерфакс у середу, 28 лютого.
 
"Росія, нагадую ще раз, не має розгорнутої тактичної ядерної зброї, не проводить відпрацювання її застосування. Зосереджені наявні боєприпаси на центральних базах зберігання на своїй національній території", - сказав Лавров на конференції з роззброєння в Женеві.
 
Він підкреслив, що в цих умовах "наявність готових до застосування тактичних ядерних озброєнь США в Європі - не просто рудимент "холодної війни", а явно агресивна позиція".
 
"Ядерному роззброєнню перешкоджає і збереження американської нестратегічної ядерної зброї в Європі, що супроводжується дестабілізуючою практикою "спільних ядерних місій", - додав російський міністр.
 
Лавров зазначив, що в їх рамках "з грубим порушенням Договору про нерозповсюдження неядерні члени НАТО беруть участь у плануванні застосування американських нестратегічних ядерних боєприпасів і залучаються до освоєння відповідних навичок".

"Всім має бути зрозуміло, що тим самим військові США готують збройні сили країн Європи до застосування тактичної ядерної зброї проти Російської Федерації", - сказав Лавров.
 
Він висловив надію на те, що "європейським громадянам вдасться сказати тверде "ні" розміщенню на своїй території зброї наймасовішого знищення, причому яка належить тій єдиній державі, що вже застосувала її проти цивільного населення Хіросіми та Нагасакі".
 
Нагадаємо, у відповідь на агресивні дії Росії адміністрація Дональда Трампа хоче розширити американські ядерні можливості. У Пентагоні хочуть переконати Москву в тому, що вона зіткнеться з "неприйнятно небезпечними витратами", якщо буде загрожувати навіть обмеженим ядерним нападом в Європі.

Related

Події у світі 7038340545639127052

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item