Уперше в Україні заборонили публічне звучання російської у цілому районі області


На Львівщині заборонили публічне відтворення аудіовізуальних творів, що звучать мовою країни-агресора. 
Таке рішення прийняла Старосамбірська районна рада.
"Враховуючи нові суспільно-політичні реалії в Україні після Революції гідності, обставини, пов'язані з російською агресією, з метою виховання в новому українському поколінні почуття патріотизму, відданості загальнодержавній справі зміцнення країни, активної громадянської позиції, Старосамбірська районна рада рекомендувала райдержадміністрації та органам місцевого самоврядування району: вжити заходів щодо припинення публічного відтворення у громадському транспорті, барах, ресторанах, клубах, закладах культури аудіовізуальних творів, що звучать мовою країни-агресора", - йдеться у рішенні ради.
Депутати проголосували одноголосно. Районна державна адміністрація повинна проінформувати районну раду про виконання цього рішення до 1 вересня цього року.
Порушників притягнуть до відповідальності за статтею 155 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Штраф передбачає від 5 до 27 неоподатковуваних мінімумів.
У Львові міська рада зобов'язала усі сфери обслуговування та громадського харчування надавати послуги українською мовою.

Related

Події в Україні 3079753686034131807

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item