Путін не заперечує проти миротворців на Донбасі

У Росії назвали умову для введення миротворців на Донбас

Президент Росії Володимир Путін заявив, що Росія не заперечує проти розміщення миротворців по всій території України. Проте він наголосив, що домовлятися про це потрібно із сепаратистами.

Про це він заявив у середу, 28 лютого, на прес-конференції за підсумками переговорів з канцлером Австрії Себастьяном Курцем, повідомляє РІА Новости.
"Ми, як мінімум, не проти. Але потрібно домовлятися з цими невизнаними республіками. Ідіть тоді і з ними домовтеся. Ні, цього ніхто не хоче робити", - заявив Путін.
 
Він також зазначив, що зараз пропонується поширити миротворчу місію на всю територію Донбасу, при цьому спочатку мова йшла про те, щоб забезпечити безпеку спостерігачів ОБСЄ, які перебувають на лінії зіткнення.
 
За словами Путіна, в одній з телефонних розмов з ним канцлер Німеччини Ангела Меркель запропонувала, щоб миротворці були на кордоні Росії з Україною.
 
"Я відповів, так, ти напевно права. Нехай вони будуть і там теж, коли будуть супроводжувати співробітників ОБСЄ, тобто забезпечувати безпеку. Ми на це пішли. Але і цього виявилося недостатньо", - заявив президент РФ.
 
Як повідомлялося, в Україні наполягають, що миротворці повинні перебувати на ділянці кордону з Росією для того, щоб припинити постачання зброї на українську територію.
 
Раніше США закликали Росію схвалити місію ООН на Донбасі.

Related

Політика 3909054801889275734

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item