Названі основні помилки у догляді за зубами


Медики назвали головні помилки людей, які призводять до розвитку захворювань зубів і ясен.
Рідко кому з людей вдається зберегти здоров'я зубів до самої старості, у кожного хоч яка-небудь проблема, але є. Найчастіше звертаються до стоматологів з карієсом і пародонтитом. Медики стверджують, що всі захворювання зубів і ясен - це наслідок неправильного догляду за ротовою порожниною.
Експерти розповіли про те, чого не можна робити, щоб не нашкодити своїм зубам:
Не чистити зуби перед сном. Залишилися на зубах бактерії, будуть руйнувати їх, якщо ви свідомо відмовитеся чистити перед сном. Тоді немає сенсу дивуватися тому, що розвинувся карієс і з'явилися зубні камені, а запах з рота залишає бажати кращого.
Чистити зуби щоразу після їжі. В цьому немає ніякої необхідності, достатньо скористатися зубною ниткою або прополоскати рот водою або ж спеціальним ополіскувачем. Надмірне очищення зубів щіткою веде до стирання емалі.
Тиснути на зубну щітку під час чищення. Так ви перете емаль і царапаете десни.
Тримати щітку в горизонтальному положенні і в цьому ж напрямку рухати нею. Такий спосіб чищення зубів приводить до травм ясен, так і в цьому випадку ви ніяк не очистіть всю поверхню зубів.
Міняти зубні щітки раз у п'ять років. Це неприпустимо. Медики радять міняти щітку раз в три місяці, тому як на ній накопичуються бактерії і людина може зіткнутися з несподіваними негативними наслідками в плані здоров'я не тільки зубів, а всього організму.
Ігнорувати зубну нитку. Насправді, зубна нитка проникає в самі важкодоступні місця між зубами, а тому є ефективним інструментом для чищення зубів, що перешкоджає розвитку карієсу.
Користуватися відбілюючими пастами на постійній основі. Вони руйнують емаль і дентин, тому якщо і користуватися ними, то тільки після візиту до стоматолога, який пояснить, як це правильно робити.
І найголовніше: відвідуйте стоматолога раз на півроку для того, щоб лікар вчасно виявив карієс та інші проблеми, які потребують негайного втручання, а також провів професійну чистку ротової порожнини, яка перешкоджає утворенню каменів, що руйнують зуби.
Нова дієта, яку почали використовувати американські лікарі, використовує морозиво. Це допомагає втратити вагу, зменшити симптоми старіння, зменшує виникнення раку кишечника і знижує артеріальний тиск.

Related

Здоров'я 8081530955801337053

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item