У Німеччині переговори про створення Великої коаліції увінчалися успіхом

Горст Зеєгофер, Ангела Меркель та Мартін Шульц домовилися створити новий уряд
У середу, 7 лютого, переговори між ХДС/ХСС і СДПН про створення Великої коаліції увінчалися успіхом.
Як повідомляє DW, про це на спільній прес-конференції повідомили голова ХДС, федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель і глава СДПН Мартін Шульц.
Сторони дійшли згоди щодо масштабного коаліційного договору, розподіливши між партіями місця в кабінеті міністрів.
За словами канцлера Меркель, укладений коаліційний договір є хорошим фундаментом для стабільного уряду. У свою чергу, Шульц зазначив, що договір "у великій мірі несе в собі соціал-демократичний почерк".
За даними газети Bild, після формування нової Великої коаліції главою зовнішньополітичного відомства стане саме Шульц. В даний момент МЗС очолює Зігмар Габріель, який також представляє СДПН.
Крім того, соціал-демократи отримають також Мінфін і Міністерство праці та соціальних питань. Посади очільників Міноборони та МВС отримають представники ХДС/ХСС.
Переговори про Велику коаліцію тривали з  п'ятниці, 26 січня.
За підсумками виборів 2017 року становище Меркель похитнулося, оскільки союз ХДС/ХСС втратив підтримку більшості своїх виборців і був змушений розпочати коаліційні переговори з Вільною демократичною партією та партією Зелених. СДПН тоді відмовилася тоді вступати в нову велику коаліцію із ХДС/ХСС.
Однак переговори з вільними демократами і зеленими провалилися, блок ХДС/ХСС був вимушений розпочати переговори про нову Велику коаліцію з Соціал-демократичною партією.
У разі подальшого зволікання з формуванням коаліції Німеччині загрожували нові парламентські вибори.

Related

Події у світі 7826927548158746672

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item