Це провокація. Будапешт відреагував на інцидент з угорськими машинами у Береговому

Машини з українською реєстрацією залишилися неушкодженими
Влада Угорщини засудила інцидент з пошкодженням автомобілів з угорськими номерами у місті Берегове Закарпатської області, назвавши його провокацією проти національної меншини.
Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто наголосив, що закарпатські угорці живуть з відчуттям постійного страху, що є неприйнятним. Він вкотре закликав ввести  спостережну місію Організації з безпеки і співробітництва в Європі на Закарпаття, передає Mukachevo.net.




"На жаль, цей випадок доводить, що триваюча присутність спеціальної групи спостерігачів ОБСЄ на Закарпатті цілком виправдана", – сказав очільник угорського МЗС.
Окрім того, віце-прем'єр Угорщини Жолт Шем'єн та держсекретар з національних питань Арпад Янош Потапі прямо назвали інцидент у Береговому спрямованою провокацією проти угорців.

"Ця акція є явною провокацією проти закарпатських угорців, вона є частиною антиугорських проявів, які відбулися протягом останніх тижнів, найсерйознішим з яких було руйнування офісу Товариства угорської культури Закарпаття в Ужгороді", - йдеться у спільній заяві.
Шем'єн та Потапі також звернулися до української влади з вимогою негайно відреагувати та знайти винних. 
Нагадаємо, що у ніч на 16 березня в Береговому Закарпатської області побили скло в машинах з угорськими номерами. Машини з українською реєстрацією залишилися неушкодженими.

Related

Події в Україні 8892950373944232040

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item