Наказ про застосування хімзброї у Солсбері, надзвичайно ймовірно, віддав Путін - МЗС Британії

На думку Джонсона, теракт у Солсбері був показовим
У Міністерстві закордонних справ Великої Британії вважають, що наказ про застосування у Солсбері хімічної зброї проти колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля, найімовірніше, віддав особисто президент РФ Володимир Путін.
Про це заявив глава британського МЗС Борис Джонсон, передає AFP.
"Ми вважаємо, що це надзвичайно ймовірно, що це було його рішення наказати використати нервово-паралітичну речовину на вулицях Британії, Європи, вперше з часів Другої Світової війни", - сказав він.

Раніше повідомлялося, що 4 березня колишній російський подвійний агент Сергій Скрипаль і його дочка були виявлені без свідомості на лавці в торговому центрі The Maltings в Солсбері, після чого були госпіталізовані в реанімацію.
За наявними даними, вони, а також ще кілька випадкових громадян зазнали впливу отруйної речовини нервово-паралітичної дії.
Британія поклала відповідальність за інцидент на Росію, скликавши з цього приводу Радбез ООН, і пухваливши рішення про вислання з країни 23 російських дипломатів.
У свою чергу у Москві пригрозили дзеркальними заходами.
Сергій Скрипаль - колишній полковник Головного розвідувального управління РФ. У 2006 році був засуджений на 13 років позбавлення волі за шпигунство на користь Великої Британії. Він зізнався, що був завербований британськими спецслужбами в 1995 році. За інформацією російського слідства, Скрипалю заплатили понад $100 тис. за інформацію про працівників і агентів ГРУ, що діяли в країнах Європи.
У 2010 році був помилуваний під час операції з обміну громадян Росії, засуджених в Росії за шпигунство на користь США і Великої Британії, на агентів російських спецслужб, затриманих в США в червні 2010 року.

Related

Події у світі 6873061043330357718

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item