Скрипаля та його доньку отруїли у власному будинку - The Telegraph

Британські ЗМІ озвучили нову версію отруєння
Британське видання The Telegraph повідомило, що колишнього співробітника ГРУ Сергія Скрипаля та його доньку Юлію отруїли нервово-паралітичним газом у власному будинку.
Відзначається також, що поліцейський Нік Бейлі, який також був отруєний, відчув себе погано після відвідин оселі Скрипаля.
Поліція та служби безпеки вивчатимуть, яким чином було використано нервово-паралітичну речовину.
Нагадаємо, що 4 березня колишній російський подвійний агент Сергій Скрипаль і його дочка Юлія були виявлені без свідомості на лавці в торговому центрі The Maltings в Солсбері.
Скрипаль з донькою до сих пір знаходяться в реанімації в критичному стані. За попередніми даними, вони зазнали впливу отруйної речовини нервово-паралітичної дії. Найвідоміша з них - газ зарин, що застосовується в хімічній зброї.
В результаті інциденту постраждала 21 людина, включаючи Скрипаля та його дочку.
Сергій Скрипаль - колишній полковник Головного розвідувального управління РФ. У 2006 році був засуджений на 13 років позбавлення волі за шпигунство на користь Великої Британії. Він зізнався, що був завербований британськими спецслужбами в 1995 році. За інформацією російського слідства, Скрипалю заплатили більше $100 тис. за інформацію про співробітників і агентів ГРУ, які діяли в країнах Європи.
У 2010 році був помилуваний в рамках операції з обміну громадян Росії, засуджених в Росії за шпигунство на користь США і Великої Британії, на агентів російських спецслужб, затриманих в США в червні 2010 року.
Після обміну шпигунами Скрипаль отримав політичний притулок у Великій Британії.

Related

Події у світі 1222580628425687777

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item