Немає сумніву - Ющенко про отруєння, Росію і Путіна


Слід про отруєння третього президента Віктора Ющенка діоксином веде до Росії.
Про це йдеться в інтерв'ю Ющенка на сайті BBC
"Давно вже немає сумнівів (хто отруїв. - Gazeta.ua), - каже він. - Слідство пройшло велику дорогу. Воно вже знає, з якої країни цей матеріал, ким і яким маршрутом привезений. Правда, всі, хто це робив, перебувають не в Україні. Але є процедура слідства, яка повинна завершитись".
На запитання: "Чи ви вірите, що Володимир Путін особисто дав наказ отруїти вас?" Ющенко відповідає: "На це питання в мене є відповідь, але я її не можу оголошувати.
До самого Володимира Путіна я звертався у 2005 році та дещо пізніше, щоб він посприяв роботі російської генпрокуратури та співпраці російської та української прокуратур.
Наприклад, щодо обміну продуктами діоксину, який виробляється у російських лабораторіях, щоб українська сторона отримала формули матеріалу, як отримала від інших міжнародних центрів.
На жаль, Україні не видали осіб, які цей злочин вчинили. Жодного конструктивного кроку з боку Росії для розслідування не зробили".
"Але ви впевнені, що Росія відповідальна за це?", - запитує журналіст.
Ющенко ствердно киває головою.
Найбільша небезпека - середньовічна феодальна Росія
Також він розповів, що повністю не відновився після отруєння.
"Багато частин тіла ніколи не працюватимуть, як колись. Вивести діоксин з тіла повністю біологічно неможливо.
Я навіть зараз відчуваю симптоми від отруєння. Але змирився, що це до кінця життя", - зауважив він.
Ющенко прокоментував отруєння колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля у Великій Британії.
"Мені боляче за те, що Європа така сліпа, недружня, несолідарна всередині відносно політики, яку проводить Росія.
Путін та його соратники бояться, щоб Європа не почала говорити одним голосом.
Скільки жертв у тої політики буде - ще багато тисяч людей. Хотілося, щоб об'єднана Європа зрозуміла, що найбільша небезпека для пересічного європейця - це середньовічна феодальна політика Росії у ХХІ столітті.
Путін може дати Європі дешеву нафту і газ, купивши якусь лояльність. Але ми таким ставленням до Росії не знімаємо проблеми, а просто відстрочуємо і робимо тяжчою для наступних поколінь.
Дехто у політиці розглядає цей епізод як випадковий. Велика помилка Заходу, що до сьогодні у повітрі є запитання, за ким дзвонить дзвін. Кожен з вас, хто не вписується у "русский мир", хто є опонентом цього брєдового концепту, той - перша потенційна жертва", - сказав третій президент.
5 вересня 2004 року кандидата у президенти Віктора Ющенка запросили на дачу заступника голови Служби безпеки Володимира Сацюка. Там були голова СБУ Ігор Смешко і нардеп Давид Жванія. Вранці Ющенко поскаржився на нудоту, головні й шлункові болі. Через хворобу скасував передвиборчі поїздки. Його доставили в австрійську клініку "Рудольфінерхаус". Установили діагноз — гострий панкреатит з ускладненнями від отруєння токсинами. Згодом повідомили про отруєння діоксином.

Related

Політика 7080274116982938597

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item