Бойовики вперше цього року вдарили з "Градів", у лавах ЗСУ є втрати

Бойовики вперше цього року вдарили з "Градів", у лавах ЗСУ є втрати

За минулу добу на Донбасі загинув один український військовослужбовець, ще один був поранений.
Про це розповів речник штабу АТО Олег Сушинський.
"Внаслідок ворожого вогню один український захисник загинув. Ще один наш воїн зазнав поранення. Постраждалого доправили до лікувального закладу та надали необхідну медичну допомогу", - сказав Сушинський.
Загалом бойовики здійснили 36 обстрілів позицій ЗСУ. При цьому окупанти використовували реактивну артилерію.
"На Донецькому напрямку із реактивних систем залпового вогню "Град" бойовики обстріляли наші позиції неподалік Лебединського, випустивши по українських укріпленнях 40 снарядів. Також під Лебединським ворог застосував 82-міліметрові міномети, гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Крім цього, із 122-міліметрової артилерії та 120-міліметрових мінометів окупанти відкривали вогонь по захисниках Широкиного та Водяного.
Також міномети калібру 120 міліметрів агресор застосував поблизу Новотроїцького, 82-міліметрові міномети в районі Пісків, Водяного та Шахти "Бутівка", гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю - біля Гнутового, Шахти "Бутівка", Водяного, Пісків, Верхньоторецького та Опитного. Вогонь зі стрілецької зброї вівся по оборонцях Мар'їнки, Невельського, Авдіївки та Новотроїцького.
На Луганському напрямку із забороненої 122-міліметрової артилерії агресор обстріляв наші опорні пункти в районі Попасної, з 82-міліметрових мінометів та озброєння БМП - під Троїцьким, а з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї неподалік Новгородського. Крім цього, гранатомети та снайперську зброю окупанти застосували поблизу Зайцевого, озброєння БМП - у районі Кримського, великокаліберні кулемети - неподалік Травневого, а стрілецьку зброю - під Новолуганським", - повідомив речник АТО.
Він додав, що з початку нової доби окупанти вже двічі відкривали вогонь.
Лідери бойовиків ДНР і ЛНР отримали від Росії вказівку ухвалити низку законів, які дозволяють фізично знищувати українців та притягати їх до кримінальної відповідальності.

Related

Події в Україні 2124334312836472835

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item