Гарвардські вчені: відмова від м'яса може запобігти третині передчасних смертей

Гарвардські вчені: відмова від м'яса може запобігти третині передчасних смертей
Тости з авокадо
Щонайменше третині передчасних смертей можна запобігти, якщо людство перейде на вегетаріанство, підрахували вчені з Гарвардської медичної школи, передає The Telegraph.
Вважається, що близько 30 млн смертей у світі можна запобігти, бо вони викликані ожирінням, курінням, поганим харчуванням та іншими факторами, яких теоретично можна уникнути.
Доповідаючи про результати попереднього дослідження на конференції Unite to Cure у Ватикані, гарвардський професор епідеміології та харчування Уолтер Віллет зазначив, що йдеться не обов'язково про сувору веганську дієту - радше про переважання овочів і фруктів.
"Здорове харчування пов'язане зі зниженням практично всіх ризиків. У цьому немає нічого дивного, оскільки все в нашому тілі співвідноситься з одними і тими ж базовими процесами", - сказав він.
Інший доповідач, професор Девід Дженкінс з Університету Торонто зазначив, що його команда провела експеримент із дієтою горил. Вчені перевірили, наскільки харчування мавп, що складається переважно з фруктів і овочів, підходить людям, і виявили, що протягом двох тижнів у випробовуваних на 35% знизився рівень холестерину.
Доктор Ніл Барнард заявив, що низькокалорійна веганські дієта найкраще підходить для людей із діабетом і ревматоїдним артритом.
Нагадаємо, італійські вчені прирівняли користь вегетаріанства до середземноморської дієти.
Згідно з соціологічними дослідженнями, 5,2% населення України, або майже 2 мільйони, не вживають м'яса.

Related

Здоров'я 5912325810428903879

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item