Російська розвідка про отруєння Скрипаля: Грубо сфабрикована провокація США та Британії

Російська розвідка про отруєння Скрипаля: Грубо сфабрикована провокація США та Британії
Сергій Наришкін
Директор Служби зовнішньої розвідки Росії Сергій Наришкін назвав справу про отруєння Сергія Скрипаля грубо сфабрикованою провокацією спецслужб США і Великої Британії.
"Навіть в гротескній провокації зі Скрипалем, грубо сфабрикованій спецслужбами Великої Британії та США, частина європейських держав не поспішає без оглядки слідувати за Лондоном і Вашингтоном, вважають за краще ретельно розібратися", - цитує Наришкіна РИА Новости.

4 березня колишній російський подвійний агент Сергій Скрипаль і його дочка Юлія були знайдені без свідомості на лавці в торговому центрі Maltings в Солсбері.  
14 березня прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей оголосила про вислання 23 російських дипломатів через отруєння екс-агента Скрипаля та його доньки Юлії. Також Мей звинуватила Москву в незаконному застосуванні сили на території Сполученого Королівства.  
За словами прем'єра, Скрипаль та його дочка були отруєні нервово-паралітичною речовиною, розробленою в СРСР у 1970-х роках. Мей додала, що розробкою цієї речовини займались військові у межах програми Новачок.
РФ спростувала всі обвинувачення та у відповідь на дії Лондона вислала 23 британських дипломати.  
Президент РФ Володимир Путін назвав всі звинувачення Лондона на адресу РФ "нісенітницею", адже Москва не могла дозволити собі такого, тим більше напередодні виборів і чемпіонату світу з футболу.
Отруєння Скрипалів вже спричинило масштабну дипломатичну ізоляцію Росії. Чимало країн Заходу оголосили про вислання російських дипломатів - серед них країни ЄС, а також США, Канада, Албанія, Норвегія, Україна, Молдова.
США оголосили, що вирішили вислати 60 російських дипломатів. МЗС РФ оголосило про дзеркальні заходи щодо США та закриття американського генконсультства у Санкт-Петербурзі.
У свою чергу низка країн відмовилася висилати російських дипломатів, серед них Австрія.
Україна також ухвалила рішення видворити 13 російських дипломатів через отруєння у Британії колишнього працівника ГРУ РФ Сергія Скрипаля.
МЗС України нотою інформувало посольство РФ про те, що тринадцять російських дипломатів, які працюють в Києві, Одесі, Львові та Харкові оголошені персонами нон грата, за діяльність, несумісну з дипломатичним статусом.
У відповідь на масовану висилку російських дипломатів Росія вдалася до дзеркальних заходів, зокрема, вислала 13 українських дипломатів.

Related

Події у світі 5226852825385973621

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item