Астроном створив музику космосу і виставив у мережі

Астроном створив музику космосу і виставив у мережі
Астроном Марк Хейєр перетворив інформацію про рух міжзоряного газу на музику, де кожен тип речовини прирівняв до музичного інструменту.
За допомогою спеціальної програми, яка може складати музику, використовуючи алгоритми, він став експериментувати зі способами зберігання інформації про міжзоряний простір, повідомили в університеті Массачусетса в Амхерсті.
Для обробки він взяв дані, які останні 20 років збирали різні радіотелескопи. Хейєр налаштував музичні характеристики згідно з властивостями газових хмар - висота звуку в композиції і тривалість залежить від швидкості міжзоряного газу.
Звуки ксилофону і фортепіано означають,що в цьому місці зашифрована інформація про молекулярний газ, саксофон веде партію іонізованого газу, акустична бас-гітара - атомарного.
За словами Хейєра, він ніяк не адаптував звуки під людський смак, тому був дуже здивований, коли результат виявився схожим на звичайну музику.
Галактика Чумацький Шлях щосекунди розширюється на 500 м. Причина - формування нових зірок на його околицях. Кордони Чумацького Шляху розширюються на 15 млрд км на рік. Це становить десяту частку відстані між Сонцем і нашою планетою.

Related

Цікаво 215506923922630677

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item