Робочий візит Порошенка в Німеччину: стало відомо, що попросив президент

Робочий візит Порошенка в Німеччину: стало відомо, що попросив президент

Петро Порошенко здійснив робочу поїздку до Німеччини для обговорення низки важливих питань. 
Зокрема, президент закликав європейських колег менше говорити про боротьбу з корупцією в Україні, адже це у своїх цілях може використати Росія.
Про це "Апострофу" повідомило джерело в українських дипломатичних колах.
Так однією з ключових тем стала критика ЄС на рахунок боротьби з корупцією в Україні.
"Вони (представники української влади) хочуть, щоб в ЄС поменше говорили про корупцію. Тому що Росія буде включатися в українські вибори, використовуючи цю тезу. Тому наші політики просять поменше про це говорити. Але в ЄС не готові на таке погоджуватися", - розповіло джерело.
Різні бачення цього питання може стати проблемою на майбутньому саміті. Також від української делегації поступила пропозиція підготувати декларацію за підсумками липневого саміту.
"Складнощі з зазначеною декларацією виникли після нідерландського референдуму 2016 року, який заблокував остаточну ратифікацію українсько-європейського Угоди про асоціацію. Він не дає спокою досі. Тому з боку української делегації було запропоновано визнати цей референдум непорозумінням, а його результати - помилковими", - підкреслило джерело.
Протягом 9-10 травня Петро Порошенко перебував у Німеччині з робочим візитом. Президент провів кілька зустрічей, зокрема з канцлером Німеччини Ангелою Меркель і главою Франції ЕмануЕлем Макроном. Лідери обговорили синхронізацію санкцій проти Росії, введення миротворців на Донбас, а також газопровід Північний потік-2.

Related

Політика 5380188681692124362

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item