Все ще вірите? Медики прокоментували найпоширеніші міфи про їжу

Все ще вірите? Медики прокоментували найпоширеніші міфи про їжу

В ході нового опитування, проведеного компанією-виробником дієтичних добавок Spatone, з'ясувалося, що більшість людей вірять в міфи про популярні продукти харчування.
Зокрема, результати дослідження показали, що третина опитаних респондентів вірять в абсолютно безглузді твердження про продукти харчування - такі, наприклад, як то, що, якщо випадково проковтнути жувальну гумку, знадобиться сім років, щоб вона розчинилася в шлунку, пише Independent. Крім того, більшість опитаних респондентів переконані, що цукор є джерелом енергії, а морква допомагає бачити в темряві.
Незважаючи на те, що більшість поширених міфів про продукти харчування є помилковими, 39 відсотків респондентів в цілому не тільки вірять в них, а й дотримуються цих правил в своєму повсякденному житті.
«Результати нашого опитування виявилися тривожними, адже більшість людей демонструють низьку обізнаність про те, що дійсно корисно для їх здоров'я, а що - дуже шкідливо», - зазначила автор дослідження, Анна Ліоні.
В рамках дослідження фахівці компанії також прокоментували одні з найпоширеніших міфів про їжу. Зокрема, вони розповіли, чи дійсно вживання яблук може замінити зубну щітку, а також чи насправді сприяє відмова від одного з прийомів їжі в день швидкому й ефективному схудненню.
  • Яблуко замінює зубну щітку і очищає зуби. Правда
  • Морква допомагає краще бачити в темряві. Брехня
  • Яйця шкодять здоров'ю, тому що підвищують холестерин. Брехня
  • Цукор дає організму енергію. Брехня
  • Відмова від одного з прийомів їжі в день допоможе схуднути. Брехня
  • Якщо під час тренування не відчуваєш біль, значить ефекту не буде. Брехня
  • Їсти після 8 вечора шкідливо для фігури. Брехня
  • Якщо проковтнути жувальну гумку, вона буде перетравлюватися сім років. Брехня

Related

Цікаво 4359390042783086545

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item