Меркель хоче кібервійська для захисту від Росії

Меркель хоче кібервійська для захисту від Росії
Меркель виступила за створення кібервійськ

Канцлер Німеччини виступила за збільшення витрат на оборону, зокрема на створення кібервійськ, за допомогою яких країна має бути готова відбивати удари гібридної війни Росії.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель виступила за створення кібервійськ країни для протистояння гібридній війні Росії. Про це вона заявила в середу, 16 травня, під час виступу в Бундестазі на дебатах щодо оборонного бюджету, повідомляє Die Welt.
"Було б правильно створити кібервійська, оскільки гібридна війна є частиною військової доктрини Росії - абсолютно офіційно", - сказала канцлер, підтримавши необхідність підвищення військових витрат країни.
 
За словами Меркель, підвищені витрати необхідні не заради озброєння, а на придбання спорядження, що дозволить бійцям Бундесверу гідно виконувати завдання міжнародних місій НАТО та національної оборони.
 
"Звичайно, ми повинні бути готові до оборони. Інакше у нас немає шансів", - сказала глава німецького уряду.
 
Канцлер Німеччини також наголосила на все більшій важливості для Німеччини "захисту на рівні країни й Альянсу" та акцентувала увагу на патрулюванні повітряного простору країн Балтії та зобов'язання Бундесверу в Румунії і Болгарії.
 
Раніше Меркель заявляла, що Німеччина змушена збільшити витрати на оборону. За її словами, до 2025 року витрати ФРН на оборону складуть 1,5% від обсягу ВВП.
 
Як повідомлялося, міністр оборони Німеччини зажадала збільшити фінансування Збройних сил на додаткові 12 мільярдів євро протягом трьох років.

Related

Події у світі 1760794894883715462

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item