10 способів, як заохотити дитину читати

10 способів, як заохотити дитину читати
Настало літо, дитина хоче відпочити після навчальних місяців в школі, але непотрібно забувати, що читати варто і влітку. Також ці способи підходять для діток, які тільки починають читати.
1. Читайте дитині вголос, навіть після того, як вона навчиться читати самостійно – якнайдовше, доки вам обом це до вподоби.
2. Обговорюйте прочитане: що сподобалося? Що було нецікавим? Чому?
3. Читайте самі – діти наслідують дорослих, а не роблять, що ті їм кажуть. Обговорюйте також і ті книжки, що ви читаєте для себе та як вони на вас впливають.
4. На перших батьківських зборах поруште питання стосовно читання на всіх уроках. Дітям необхідно читати з усіх предметів, а не лише на заняттях із рідної мови та літератури.
5. Навідайтеся до бібліотеки: там є не тільки чимало різних, цікавих книжок, а й найкращі у світі порадники – бібліотекарі.
6. Читайте не лише художню літературу: спробуйте інші жанри, серії книжок, енциклопедії, будь-що, аби воно тільки було текстом. Бодай візьміть кулінарну книгу й приготуйте щось разом із дитиною.
7. Скористайтеся методом підкупу: нехай обсяг кишенькових грошей, які дитина отримує щотижня, залежатиме від обсягу прочитаного чи півгодини читання "коштуватимуть" півгодини ігор.
8. Ретельно вибирайте книжки для дитини: не тільки з того, що ви читали у дитинстві, а шукайте з-поміж свіжовиданих книжок, які є ближчими сьогоднішнім дітям. Зверніться по пораду до бібліотекаря, продавця у книгарні, стежте за рецензіями, відгуками і теле- чи радіопрограмами.
9. Варто, щоб батьки (часто) говорили про читання, лише тата чи мами не досить.
10. Спробуйте книжки у різних формах – паперові, електронні книжки на мобільному телефоні або планшеті, аудіо книжки, слухайте читання книжок "з продовженням" по радіо. А також не пропускайте екранізації книжок.

Related

Суспільство 3009266234189253917

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item