У Відні десятки тисяч людей протестували проти планів ввести 12-годинний робочий день

У Відні десятки тисяч людей протестували проти планів ввести 12-годинний робочий день
За даними австрійсько ї поліції, у демонстрації взяло участь близько 80 тисяч людей
У столиці Австрії Відні в суботу, 30 червня, десятки тисяч людей протестували проти планів уряду ухвалити зміни до трудового законодавства, які уможливлять запровадження роботодавцями 12-годинного робочого дня без підвищеної оплати праці. 
Про це повідомляє DW із посиланням на dpa.
За даними австрійської поліції, у демонстрації взяло участь близько 80 тисяч людей. Організатори заявляли про участь у заході від 170 до 200 тисяч осіб. 
"Ми протистоятимемо цьому усіма можливими засобами, які у нас є", - пообіцяв глава Союзу профспілок Австрії Вольфганг Катціан.
Окрім можливого подовження робочого дня до 12 годин, австрійський уряд консерваторів та правопопулістів збирається також дозволити встановлення роботодавцями 60-годинного робочого тижня без підвищеної оплати праці. Утім, працівникам дозволять відмовлятися працювати понад 10 годин на день без зазначення причин. Відповідні зміни до законодавства австрійський парламент планує ухвалити у четвер, 5 липня.
Австрійські профспілки виступають категорично проти планів уряду та вимагають від нього винести це питання на референдум.

Related

Події у світі 6284311374533077394

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item