Розповіли про найдавніших жертв раку

Розповіли про найдавніших жертв раку

Археологи, які працювали в оазисі Дахла у Єгипті виявили останки більше 1000 поховань стародавніх єгиптян. Останкам 3000 років. В ході дослідження їм вдалося виявити 6 випадків ракових захворювань.
Серед шістьох покійних була маленька дитина з лейкемією, чоловік, муміфікований після смерті у віці близько 50 років, у якого виявили ознаки раку прямої кишки. Сліди захворювань знайшли в останках двох жінок і чоловіка, яким на момент смерті було близько 20-30 років. Передбачається, що жінки страждали на рак шийки матки, а чоловік - на рак яєчок, повідомляє Live Science.
Не існує будь-яких свідчень того, що в Стародавньому Єгипті існували методи боротьби із раком. Люди тоді просто не уявляли, що представляє собою це захворювання.
Відомі й більш ранні свідчення наявності ракових захворювань у людей. У 2016-му на території Південної Африки була знайдена кістка, володар якої жив близько 1,6-1,8 мільйона років тому. У ній вчені виявили ознаки остеогенної саркоми.
Порожнечі всередині Сфінкса виявили вчені. Припускають, що велика скульптура зведена над бібліотекою. Спочатку було споруджено приміщення для рукописів. Близько 2630 року до н.е. над ним створили Сфінкса. На сьогоднішній день будь-які докази про реальність цього об'єкта відсутні.

Related

Цікаво 5751558698018098438

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item