Призначенням Жебрівського Порошенко порушив закон

Призначенням Жебрівського Порошенко порушив закон

Призначення Павла Жебрівського на посаду аудитора НАБУ не відповідає закону "Про Національне антикорупційне бюро".
Про це повідомляє Центр протидії корупції.
За законом, аудитором НАБУ може бути людина з досвідом роботи в правоохоронних чи судових органах за кордоном або в міжнародних організаціях. Жебрівський такого досвіду не має.
"Призначення аудитора НАБУ з порушенням закону може бути оскаржене в суді. Саме тому, якщо інформація про наявність у нього закордонного чи міжнародного досвіду не буде підтверджена документами, ми підемо з колективним позовом від антикорупційних громадських організацій до суду", - сказала юрист Центру протидії корупції Олена Щербан.
Народний депутат Ганна Гопко вважає ритирочним питання, чи зможе Жебрівський бути незалежним аудитором.
"Це призначення від президента виглядає дивним. З однієї сторони президент пише красиві статті в американському виданні The Washington Post, як він бореться з корупцією. З іншої - призначає Жебрівського. Це не співпадає з заявленими цілями і підриває довіру, коли з короткої лави запасних обирають тих, які пройшли шлях кар'єри у різних партіях, бізнесах", - сказала Гопко.
19 червня президент Петро Порошенко призначив Павла Жебрівського аудитором Національного антикорупційного бюро. До цього він три роки очолював Донецьку військово-цивільну адміністрацію.
ЗМІ називають Жербівського давнім соратником Порошенка. На початку 2000-х він був першим заступником нинішнього президента у партії "Солідарність".

Related

Політика 3960170350917439758

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item