Біля Південного загинули двоє українських військових, ворог використовує танки

Біля Південного загинули двоє українських військових, ворог використовує танки
Танк гібридних війск РФ (ілюстративне фото)
У четвер, 28 червня, двоє українських військових загинули під час бою з гібридними військами РФ в районі населеного пункту Південне, що на горлівському напрямку (Донецька область).
Як повідомили у штабі Операції Об'єднаних сил, о 08:30 окупанти відкрили вогонь з мінометів, станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів по житлових будинках Південного. Командир роти Королівської бригади Олег Лотоцький, підрозділ якого боронить цей населений пункт, оцінив ситуацію та організував бій.
Чергові вогневі засоби Збройних сил України відкрили вогонь по противнику. Як виявилося, під прикриттям вогню впритул до Південного наблизилась група бойовиків. Резервну групу українских бійців, яка прийняла бій на околиці Південного, очолив командир взводу Валерій Шишан. Бій тривав майже півгодини. Шишан побачив, що важко поранено бійця резервної групи і разом з командиром роти кинувся рятувати свого підлеглого. Проте Шишана смертельно поранив ворожий снайпер. В підрозділі він був найстаршим. Невдовзі йому виповнилося би 58 років.
Не дочекавшись свого командира, від отриманих важких поранень помер й боєць резервної групи, 25-річний Андрій Волос.
У штабі ООС повідомили, що станом на 14:40 ситуація навколо Південного була стабілізована. За попередніми даними розвідки, ліквідовано 5 бойовиків, ще 8 поранено.
Загалом, за даними українських військових, на горлівському та маріупольському напрямках зафіксовано 7 випадків ведення прицільного вогню по підрозділах ЗСУ, з них 6 разів із застосуванням мінометів і танків.
На луганському напрямку противник з позиції у населеному пункті Голубівське вів вогонь з танку по захисниках Новотошківського. Цей факт задокументовано та передано до міжнародних організацій.
Щоб змусити окупантів припинити вогонь, Об’єднані сили відкривали вогонь наявними вогневими засобами, при цьому по населених пунктах вогонь не відкривався. 
Залишалася напружена ситуація на маріупольському напрямку. Противник продовжує вести вогонь по позиціях ЗСУ із застосуванням зброї забороненої Мінськими домовленостями. Так під вогнем мінометів опинилися захисники Гнутового.
Нагадаємо, 27 червня ввечері в зоні проведення операції Об’єднаних сил бойовики активізували бойові дії із застосуванням гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. На донецькому напрямку вели вогонь із БМП.

Related

Події в Україні 3548218650375635629

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item