Трамп має запевнити ЄС у підтримці блоку, інакше окремі країни опиняться на боці Росії та Китаю - Тоні Блер

Трамп має запевнити ЄС у підтримці блоку, інакше окремі країни опиняться на боці Росії та Китаю - Тоні Блер
Екс-прем'єр-міністр Великобританії Тоні Блер
Напередодні візиту президента США в Лондон і саміту НАТО в липні колишній прем'єр-міністр Великої Британії Тоні Блер заявив, що Трамп має запевнити Європу, що він не прихильник розпаду Європейського Союзу.
Про це повідомляє The Guardian.
Тоні Блер сказав, що Дональд Трамп має чітко заявити про свою підтримку демократичних цінностей і цілісності ЄС. Інакше, на його думку, США самі постраждають від того, що окремі європейські країни перейдуть на сторону конкуруючих з ЄС держав, таких як Росія та Китай.
"Європейці сумніваються в тому, що США вірні цінностям трансатлантичного альянсу, а саме чи є заяви Америки випадковими або ж вони віддзеркалюють значно глибші зміни американських поглядів на світ. Якщо ніяких роз'яснень від американського президента ми не отримаємо, від цього не виграє ні Європа, ні США", - розповів Блер.
Блер також зазначив, що в переслідуванні політики "Америки передусім" Трамп демонструє недалекозорість. При цьому екс-міністр висловив сумніви з приводу того, що Вашингтон коли-небудь припинить членство в трансатлантичному альянсі.
Трамп не зійшовся з політичною програмою ЄС на різних фронтах, зокрема в питаннях зміни клімату, ядерної угоди з Іраном, торгової політики ЄС щодо США, держави Ізраїль і зовсім недавно політики в сфері прав людини.

Related

Події у світі 4409375003424524168

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item