У NASA придумали, як зробити літаки безшумними

У NASA придумали, як зробити літаки безшумними

За рахунок одночасного застосування декількох прийомів рівень шуму випробувального літака Gulfstream III вдалося знизити більш ніж на 70%.

Технологія, розроблена фахівцями NASA, дозволяє значно зменшити шум, створюваний літаками при посадці, і поліпшити умови життя поблизу аеропортів. Про це повідомляють в NASA.

Так, за рахунок одночасного застосування декількох прийомів рівень шуму випробувального літака Gulfstream III вдалося знизити більш ніж на 70%. Уточнюється, що йдеться тільки про шум планера, але не про шум працюючих двигунів.

Для цих цілей розробники використовували пористі або перфоровані обтічники шасі, не жертвуючи аеродинамічним опором. Крім того, доопрацьована ніша шасі, що включає установку елементів на передній кромці, заповнення задній частині ніші піною і установку сітки, що згладжує повітряний потік.

Разом з тим, щоб зменшити шум крила, NASA використовувало експериментальний гнучкий закрилок, раніше розроблений в рамках проекту ACTE, що являє собою безшовну конструкцію.

Раніше в Мінінфраструктури України повідомили, що будівництво Hyperloop буде дешевше і вигідніше залізниці та авіасполученню.

Related

Технології 1948124874139277788

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item