Українського військового посадили у в'язницю на 14 років

Українського військового посадили у в'язницю на 14 років

В Україні суд ув'язнив на 14 років колишнього заступника військового комісара.
Чоловіка звинуватили у співпраці з російськими спецслужбами, повідомляє прес-центр СБУ.
"Співробітники військової контррозвідки СБ України встановили, що майор запасу Збройних Сил України з початком російської агресії у 2014 році переїхав на постійне місце проживання до РФ. Там він був завербований кадровим співробітником російської військової розвідки", - йдеться у повідомленні.
В СБУ говорять, що заступник комісара отримав завдання від свого куратора із ГУ ГШ Збройних сил РФ повернутися до України для вербування військовослужбовця ЗСУ.
"Він мав організувати збір та передачу російській військовій розвідці відомостей про проведення мобілізації сил АТО у Донецької області, перелік, структури та дислокацію підрозділів Збройних Сил України, які виконують завдання у районі Маріуполя, стан бойової та мобілізаційної готовності військ оперативного командування "Захід", що мають державну таємницю", - зазначають в СБУ.
Чоловік здійснив спробу завербувати одного із військових офіцерів. Затримали російського шпигуна у жовтні 2016 року в селищі Гоща на Рівненщині, під час спроби отримати від українського військовослужбовця за грошову винагороду секретні документи з бойової та мобілізаційної готовності військ ОК "Захід". Суд визнав військового винним і призначив покарання у вигляді позбавлення волі строком на 14 років та позбавив військового звання "майор".
В окупованому Іловайську Донецької області невідомі підірвали пам'ятник "За оборону Іловайська", встановлений на в'їзді в місто. Про вибух повідомили сепаратистські ЗМІ з посиланням на представника місцевої "адміністрації".

Related

Суспільство 7526683948195868618

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item