Силовики нагрянули до офісу забороненої Компартії України

Силовики нагрянули до офісу забороненої Компартії України

До офісу Компартії України увійшли озброєні автоматами люди. Представившись співробітниками кіберполіції, правоохоронці спробували обшукати приміщення. Але лідер КПУ Петро Симоненко умовив їх почекати, пише "ФАКТЫ".
"Поки чекаємо адвокатів, для мене незрозуміло, на якій підставі кіберполіція увірвалася до офісу офіційно діючої партії, не називаючи кримінальної кваліфікації справи", - передає слова Симоненка прес-служба КПУ.
Прес-секретар департаменту кіберполіції Юлія Квітко в коментарі виданню підтвердила, що в офісі КПУ проводяться слідчі дії.
Сайт Компартії на даний час не працює.
Не так давно обшуки у комуністів проводила СБУ - у рамках кримінального розслідування за фактом державної зради і дій, спрямованих на захоплення державної влади. Напередодні 9 травня в офісах КПУ були вилучені агітаційні матеріали, які, за інформацією спецслужби, повинні були поширюватися в День Перемоги. СБУ заявила, що це було частиною механізму зі дестабілізації обстановки в Україні, що діє на замовлення російських кураторів проплачених акцій протесту.
У 2015 році Окружний адмінсуд Києва заборонив діяльність Компартії України за позовом Мін'юсту. Розгляд апеляції комуністів призупинено до винесення Конституційним судом рішення щодо конституційності заборони комуністичної символіки. А Вищий адмінсуд відмовив КПУ в касації згідно висновку Мін'юсту про невідповідність КПУ Закону "Про декомунізацію".

Related

Гаряча новина 2092832441303483110

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item