Чиновник пояснив, чому українські туристи застрягли в аеропортах

Чиновник пояснив, чому українські туристи застрягли в аеропортах

Проблема затримки авіарейсів пов'язана зі збільшенням кількості бажаючих відпочити.
"Проблема, яка гостро постала у цьому літньому сезоні, прямо пов'язана із збільшенням кількості бажаючих відпочити, що в рази перевищила обсяг пасажиромісць, що фактично можуть надати авіаперевізники чартерних рейсів, та постійним демпінгуванням цін на тури. Незадовільний технічний стан літаків додає негативу, призводить до постійного виходу з ладу бортів та відповідно до зриву рейсів в обох напрямках", - пояснив заступник міністра економічного розвитку Михайло Титарчук у Facebook.
Останні дні видалися особливо напруженими. Більше тисячі українців стали заручниками комерційного конфлікту між авіакомпанією "Bravo Airways" та туроператором "Oasis Travel".
У гонитві за надприбутками туроператори завідомо беруть на себе зобов'язання, обсяги яких реально більші за спроможності бюджетних авіаперевізників.
Аби остаточно не зірвати цей туристичний сезон, Титарчук закликав до порозуміння туроператорів та авіаперевізників для оптимізації льотної програми з максимальним урахуванням потреб туристів у літній сезон.
"Спільно з колегами працюємо над планом першочергових заходів по впорядкуванню туристичної діяльності, посилення відповідальності суб'єктів туристичної діяльності перед туристами та підвищення рівня безпеки туристів", - резюмував Титарчук.
Нагадаємо, протягом останніх кількох днів більше тисячі українських туристів застрягли в Тунісі, Грузії, Албанії. Усі вони мали вчасно повернутися додому літаками однієї авіакомпанії. Проте там заявили, що причиною затримок є невиплата коштів туристичним оператором.
У вирішення цієї проблеми була змушена втрутитись держава, і згодом міністр інфраструктури Володимир Омелян прозвітував про повернення додому всіх українців, які застрягли в аеропортах інших країн.

Related

Суспільство 4160662034036955615

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item