НАБУ подало скаргу на закриття

НАБУ подало скаргу на закриття
НАБУ оскаржило постанову прокурора САП про закриття справи
Національне антикорупційне бюро України повідомило про скерування до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури скарги на постанову про закриття кримінального провадження проти фігурантів так званої "справи рюкзаків" - сина міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Олександра та екс-заступника міністра Сергія Чеботаря.
"Скаргу адресовано вищому за посадою прокурору, а саме керівникові САП. Згідно з КПК, Назар Холодницький має розглянути дану скаргу та прийняти рішення впродовж трьох днів з моменту її одержання",- заявили у НАБУ.

У бюро наголосили, що САП досі не надала матеріали, які б підтверджували правові підстави закриття провадження. "Зі свого боку НАБУ не розуміє цього рішення і наразі САП не надала жодного документу, який би допоміг дане рішення зрозуміти", - додали в НАБУ.

Нагадаємо, напередодні керівник САП Назар Холодницький підтвердив закриття кримінального провадження щодо Олександра Авакова і Сергія Чеботаря, фігурантів так званої "справи рюкзаків".
У САП пояснили, що притягнення до кримінальної відповідальності Олександра Авакова і Сергія Чеботаря неможливе через відсутність доказів щодо неналежної якості рюкзаків, які закуповувалися для МВС.
НАБУ підозрює їх у можливій розтраті державних коштів в розмірі 14,5 млн гривень під час закупівлі рюкзаків для Національної гвардії. Зокрема, вартість виготовлення рюкзаків становила 555 грн, тоді як правоохоронне відомство придбало їх більш, ніж в п'ять разів дорожче - 2900 грн.

Related

Події в Україні 6055070754063822123

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item