Transparency International закликала Холодницького піти у відставку

Transparency International закликала Холодницького піти у відставку
Організація вважає, що звільнення Холодницького може "врятувати авторитет САП"
Міжнародна антикорупційна організація Transparency International закликала главу Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назара Холодницького подати у відставку.
В організації вважають, що звільнення Холодницького поверне довіру до САП і "відновить активну роботу по боротьбі з корупцією в Україні", передає ТСН.
"Керівник установи є її лідером і особою, тому його заплямована репутація підриває довіру до інституту, який він очолює. При обставинах, що склалися, TI Україна закликає Назара Холодницького подати заяву про звільнення з посади за власним бажанням. Адже збереження незалежності й суспільної довіри до САП є критично важливими в процесі боротьби з корупцією в Україні", - йдеться в заяві Transparency International.
Повідомлення посольства з'явилося після того, як Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів рекомендувала винести догану, але не звільняти керівника САП Холодницького з займаної посади за скоєний дисциплінарний проступок.
Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник має намір оскаржити рішення.

НАБУ і Генпрокуратура звинувачують керівника САП в дисциплінарних правопорушеннях після того, як були оприлюднені записи, зроблені в робочому кабінеті Холодницького.
За словами директора НАБУ Ситника, на записах йдеться про злив інформації про підготовку обшуків тим людям, у яких ці обшуки повинні були проводитися, про тиск на певних посадових осіб і суди для прийняття ними певних рішень. Також було зафіксовано підбурювання свідка до дачі неправдивих показань.
    Сам Холодницький заявляв, що зроблені в його кабінеті записи можуть бути компіляцією. Глава САП також уточнював, що вони не містять кримінальних злочинів.
    За законодавством рішення КДКП може бути оскаржене в адміністративному суді або у Вищій раді правосуддя.

    Related

    Події в Україні 3626097435196075216

    Post a Comment

    emo-but-icon

    Пошук у цьому блозі

    Читають

    Свіже

    Add to Any

    Свіже

    РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

    Варто подивитись

    Нас відвідали

    Лічильники

    item