Назвали овочі, які корисніше їсти сирими

Назвали овочі, які корисніше їсти сирими

Чимало овочів корисно вживати у сирому вигляді. Серед них є й такі, які прийнято готувати хоча їх можна їсти без теплової обробки.
Сирими можна вживати деякі види капусти, грибів, буряк та кабачки.
Цвітну капусту корисно їсти, адже в ній містяться вітаміни С і К. Також є речовина холін, яка зміцнює структуру клітинних мембран. Це необхідно для виробництва нейротрансмітера, що захищає мозок від нейродегенеративних захворювань.
Варто споживати сиру броколі. При вживанні не приготовленого овоча набагато краще засвоюється речовина сульфорафан. Вона допомагає знижувати тиск, покращувати здоров'я серця та боротися з раковими клітинами.
Корисною і здоровою стравою у сирому вигляді є кабачки. Вони низькокалорійні, багаті білком, клітковиною, вітамінами А і С та важливим для функціонування всього організму калієм.
Буряк має багато вітаміну С, калію та фолієвої кислоти. Без теплової обробки він стимулює імунну і кровоносну системи, а також дуже корисний для репродуктивних функцій організму.
Корисно їсти сирими печериці. Вони є хорошим джерелом вітамінів групи В і білка.
Продавці прогнозують, що найбільший наплив тих, хто купує "вітаміни" про запас, для заморожування чи консервації почнеться через два-три тижні. Поки що, таких покупців небагато і беруть вони в основному сезонні ягоди. Та очікувати, що сезонні ягоди стануть дешевшими - не варто. Їх ціна є сталою, у будь-який період часу. А от овочі, можуть подешевшати від своєї середньої ціни на дві-три гривні.

Related

Здоров'я 4831548546894114573

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item