Укроборонпром створить п'ять груп підприємств

Укроборонпром створить п'ять груп підприємств
Компанії будуть створені на базі держконцерну

На базі Укроборонпрому створюються п'ять груп підприємств, умовно названих кластерами, до роботи яких активно підключаються приватні підприємства ОПК.

У держконцерну Укроборонпром з'явилася наглядова рада, яку очолив Михайло Згуровський. До його складу увійшов і американський експерт Ентоні Тетер, який свого часу очолював у США Управління перспективних дослідницьких проектів Міністерства оборони США, відоме як DARPA. Про це повідомляє ZN.UA з посиланням на директора Центру досліджень армії, конверсії і роззброєння Валентина Бадрака.

За його словами, аналог такої структури створюється і в Україні. На базі Укроборонпрому створюються п'ять груп підприємств, умовно названих кластерами, до роботи яких активно підключаються приватні підприємства ОПК.

"Наглядова рада Укроборонпрому прийняла рішення про створення п'яти кластерів: авіаційного, бронетанкового, суднобудування і морської техніки, високоточної зброї та боєприпасів, а також засобів радіолокації, радіозв'язку і РЕБ. Більше того, передбачено не тільки формування центрів координації їхньої роботи, але навіть наглядові ради в кожному з об'єднань підприємств за участю недержавних експертів, фахівців приватних збройових компаній і генеральних конструкторів за напрямками. Якби ця ідея була реалізована, її можна було б назвати важливим кроком до оздоровлення прогнилого остова ОПК", - додав Бадрак.

Related

Економіка 6055370959153395971

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item