Боротьба вже програна. Нижчі тарифи на газ не допоможуть конкурувати з Північним потоком 2 – Коболєв

Боротьба вже програна. Нижчі тарифи на газ не допоможуть конкурувати з Північним потоком 2 – Коболєв
Голова правління НАК Нафтогаз України Андрій Коболєв
Якщо побудують Північний потік 2, конкурувати з ним шляхом пропозиції нижчих тарифів не вдасться через політичну вмотивованість проекту, заявив голова правління НАК Нафтогаз України Андрій Коболєв на 15-й щорічній зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії (YES).
“Я завжди посміхаюся, коли кажуть, як ми конкуруватимемо тарифами і різними умовами з Північним потоком 2. Боротьба вже програна. Коли будували Північний потік 1, Україна мала найнижчі тарифи з усіх європейських країн. І все одно об’єми газу, які пішли через Північний потік 1, перекинули з нашої системи”, – сказав Коболєв.
На його думку, Північний потік 2 становить величезну геополітичну загрозу.
“Якщо не буде транзиту, це стане відчиненими дверима до повномасштабної військової агресії проти України. Зараз між Росією і ЄС знаходиться Україна, яка бореться за незалежність та намагається захистити себе, але одночасно захищає і ЄС. Якщо нас не буде як елементу цього захисту, то не буде нікого”, – пояснив він.
Нагадаємо, США і країни Східної Європи є противниками будівництва Північного потоку-2 і вважають, що його реалізація призведе до фактичної деградації української газотранспортної системи та посилення Російської Федерації на газовому ринку ЄС.

Північний потік 2 - російський газопровід, який будує компанія Nord Stream 2 AG. Єдиним акціонером останньої є Газпром. Довжина газопроводу становитиме 1,2 тис. км, а загальна потужність з уже наявним Північним потоком - 55 млрд куб. м газу.
Північний потік 2 проляже вздовж газопроводу Північний потік дном Балтійського моря до німецького міста Грайфсваль, щоб мінімізувати прокачування газу через Україну.

Related

Економіка 2856068314593020026

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item