Вселенський Патріарх призначив до Києва двох Екзархів у рамках підготовки до автокефалії

Вселенський Патріарх призначив до Києва двох Екзархів у рамках підготовки до автокефалії
Вселенський Патріарх Варфоломій призначив особистих представників у рамках підготовки до надання автокефалії
Вселенський Патріарх Варфоломій І призначив до Києва двох Екзархів в рамках підготовки до надання автокефалії Українській Церкві.
Про це повідомляє Генеральний Секретаріат Священного Синоду Константинопольського Патріархату.
"Вселенський Патріархат в рамках підготовки до надання автокефалії Православній Церкві в Україні призначив своїми Екзархами в Києві Його Преосвященство Архієпископа Даниїла Памфілійского з США і Його Преосвященство, Єпископа Іларіона Едмонтонського з Канади", - говориться у повідомленні.
В УПЦ КП заявили, що вітають призначення Вселенським Патріархом своїх Екзархів у Києві. Архієпископ УПЦ КП Євстратій Зоря заявив, що це рішення обумовлене необхідністю проводити активну роботу з підготовки надання автокефалії Православній Церкві в Україні, проведення відповідних зустрічей та консультацій.
"Звання чи титул Екзарха у даному випадку означає особисте уповноваження Вселенського Патріарха представляти його особу і Церкву при виконанні конкретного завдання - підготовки до надання автокефалії. Для світської аудиторії функції Екзарха в даному випадку можуть бути порівняні з функціями Надзвичайного і Повноважного Посла", - написав у Facebook архієпископ Зоря.
Зоря додав, що  особистий Екзархат, слід відрізняти від іншої - територіальної, форми Екзархату, який у ХХ столітті існував в Україні в Російській Православній Церкві.
"Для уникнення непорозумінь слід пояснити, що призначення Екзархів не означає утворення нової церковної юрисдикції у формі Екзархату", - підкреслив він.
31 серпня Вселенський Патріарх Варфоломій прийняв на Фанарі главу РПЦ Кирила,  під час зустрічі він оголосив йому про рішення надати автокефалію Українській Церкві.
За словами глави РПЦ Кирила, під час перемовин з Патріархом Варфоломієм нічого секретного не обговорювалося, "не було, нічого такого, що справило б вибух у свідомості".
27 липня, Патріарх Варфоломій в посланні президенту України Петру Порошенку до дня святкування 1030-річчя Хрещення Київської Русі-України підтвердив своє рішення надати українській церкві Томос про автокефалію.
Предстоятель Української Православної Церкви Київського Патріархату Філарет очікує створення єдиної помісної церкви в Україні до кінця 2018 року.

Related

Суспільство 2854075261132552231

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item