Донецьку ОДА утримують близько півтисячі бойовиків, серед них є військові РФ - журналіст

За інформацією "Інформаційного Супротиву", будівлю Донецької ОДА утримують близько 500 бойовиків, половина з яких озброєні.

Будівлю Донецької обласної державної адміністрації утримують близько 500 бойовиків, половина з яких озброєна стрілецькою зброєю.
Про це в своєму Facebook написав координатор групи «Інформаційний Супротив» Дмитро Тимчук.
У нічний час до охорони будівлі приєднуються співчуваючі місцеві жителі, зазначає він.
На 4-му поверсі вони організували прес-центр. На 8-му поверсі ОДА розташувався штаб "Оплоту", на 11-му - сепаратисткої організації "Донецька республіка".
Обороною ОДА керують 5 "командирів", один з яких прямо заявляє, що є російським військовослужбовцем із Ростовської області, повідомляє Тимчук.
У внутрішньому дворі адміністрації бойовики проводять навчання й тренування 100-120 молодих людей віком 16-18 років, пише Тимчук.
Як повідомляв УНІАН, 6 квітня в Донецьку проросійські мітингувальники штурмом захопили будівлю облдержадміністрації, вимагаючи негайного скликання позачергової сесії облради й ухвалення депутатами рішення про проведення в регіоні референдуму про приєднання до Росії.
6 квітня за фактом захоплення ОДА донецька міліція почала розслідування за ч. 1 ст. 294 ККУ (масові заворушення).
7 квітня сепаратисти, які захопили будівлю облдержадміністрації, оголосили про створення суверенної держави «Донецька республіка» й про проведення до 11 травня референдуму.
12-13 квітня, озброєні російські бойовики почали провокувати сутички в інших містах на сході України й захоплювати адміністративні будівлі.
13 квітня РНБО вирішила почати широкомасштабну антитерористичну операцію із залученням Збройних сил України.
14 квітня виконуючий обов'язки президента України, голова Верховної Ради Олександр Турчинов затвердив рішення Ради національної безпеки та оборони України "Про невідкладні заходи з подолання терористичної загрози та збереження територіальної цілісності України".
Сьогодні, 15 квітня, сепаратисти зняли із захопленої ними будівлі Донецької ОДА герб України.

Related

Політика 977172471801210949

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item