Оргазмотрон: імплантуй собі задоволення

Нещодавно новинні стрічки усього світу захлинаючись повідомляли про дивні імпланти, здатні подарувати оргазм одним натисканням кнопки.

Orgasmatron, запатентований доктором Стюартом Мелой, являє собою невелику коробочку з проводкою, який кріпиться на хребет. Даний апарат може відправляти сигнал задоволення , безпосередньо за бажанням користувача. Як виявилося, у даної технології досить захоплююча передісторія, повідомляє BBC.

Недавні новини про устрій засновані виключно на статті 13 -річної давності, яка нещодавно з'явилася в on - line . До цього Мелой протягом багатьох років безуспішно намагався привернути інтерес та інвестиції для продовження роботи над пристроєм.

Мелой є лікарем і співзасновником клініки, що займається пацієнтами, що страждають від хронічного болю. У клініці він почав працювати з електронними імплантатами  Дані пристрої за допомогою низькочастотних імпульсів посилають через міжхребетні нерви сигнали, що дозволяють послабити біль.

Одного разу один з пацієнтів, яким встановили імплантат повідомив про виявленим їм побічну ефекті : інтенсивно випромінюваних приємних відчуттях. Мелой зрозумів , наскільки потужна технологія потрапила в його руки - такі імплантанти можуть стати серйозною підмогою в лікуванні чоловіків і жінок, що страждають сексуальною дисфункцією. Це було більше десяти років том, але незважаючи на кар'єру успішного лікаря, прогрес у Мело на оргазмотрон застопорився.

Каменем спотикання виявилися генератори, які коштували близько $25000. Вчений упевнений , що оргазмотрон могли б прекрасно функціонувати і від менш потужних джерела живлення, достатніх для підтримки пульсуючого імпульсу, що триває близько 1 години. «Для лікування сексуальної дисфункції досить використовувати пульсуючі імпульси зовсім нетривалий час , але щодня, наприклад, по дорозі на роботу», - говорить Мелой. На жаль, він так і не зміг переконати будь-які медичні компанії підтримати розробку пристрою.

Причиною стало питання про те , хто буде оплачувати установку імплантату. «Страхові компанії не будуть платити за те , що що відноситься до області експериментальних досліджень», - пояснює він. Хоча у вченого вже є сотні пацієнтів з вбудованими пристроями для управління болем, імплантації для лікування сексуальної дисфункції була б порушенням законодавства.
Незважаючи на новинні заголовки, пристрій до цих пір так не було показано. Щоб отримати схвалення від американської системи охорони здоров'я, Мелою доведеться провести иследования, які коштуватимуть близько $6 млн. «Таких грошей у мене зараз немає », - зітхає він.

Як не дивно, Мелой не перший чоловік, який придумав ідею встановлення кнопки задоволення в людини. У 1950 році інший лікар США , на ім'я Роберт Габріель Хіт, який лікував психологічні розлади на кафедрі психіатрії та неврології в Університеті Тулейн в Новому Орлеані, намагався реалізувати подібне лоботомии , але менш руйнівний засіб управління нейронами мозку. Він об'єднав електротерапію з використанням стоматологічного свердла, щоб проробляти крихітні отвори в черепі пацієнтів, через які були запускав тонкі металеві зонди, що передають електричні імпульси безпосередньо в мозок.

Хіт виявив, що штучне збудження нейронів здатне викликати приплив радості, і, при бажанні, пацієнти могли самостійно перемикач рівень одержуваного задоволення  керувати своїм настроєм.

Одного разу пацієнт накрутив 1500 доз задоволення в тригодинний період , але в цілому , випробовувані показали дивовижну стриманість (на відміну від щурів , які натискали кнопку отримання задоволення до повної знемоги).

Кнопка задоволення Хіта привела до візиту представника ЦРУ, який цікавився можливостями даної технології для заподіяння болю при допитах і контролі мозку допитуваного. Хіт викинув цю людину зі свого лабораторії. "Якби я хотів бути шпигуном  я був би шпигуном», - прокоментував він свою позицію в інтерв'ю газеті New York Times в інтерв'ю. - Я завжди хотів бути лікарем і розвивати медицину".


Ще одним дослідником, який випадково натрапив на можливість маніпулювати з мозком для отримання приємних відчуттів, став Жозе Мануель Родрігес Дельгадо. Він також поєднав електронні стимулятори мозку з датчиками керуючи процесом дистанційно. Дельгадо був настільки впевнений у своїй технології, що він вистрибнув на арену навпроти одного зі своїх експериментальних тварин - бика. Дельгадо був в змозі зупинити тварина або змусити його бігати колами.




Related

Цікаво 5223912826883458027

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item