США не озброюватимуть українську армію, - Білий дім

Сполучені Штати Америки зараз не розглядають питання надання військової допомоги Україні.

Про це у понеділок, 14 квітня, заявив представник Білого дому США Джей Карні.
"У даний момент ми не розглядаємо питання допомоги Україні у вигляді озброєнь летальної дії. Про це немає даних", - наголосив американський чиновник.
Представник держдепу США Джен Псакі також зазначила, що американська влада в даний час не планує надавати військову допомогу Києву.
"Я не збираюся повністю відкидати варіант надання військової допомоги Україні у майбутньому, але в даний момент ми фокусуємося на економічних і дипломатичних зусиллях з деескалації ситуації в Україні", - наголосила Псакі.
Як повідомляв iPress.ua, раніше в. о. президента України, голова Верховноїт Ради Олександр Турчинов заявив, що Україна озброїть армію з власного оборонпрому.
"Для захисту нашої держави Кабінет міністрів буде виділяти кошти не тільки щоб утримувати армію, але і щоб її переозброювати", - наголосив Турчинов.
За його словами, "переозброєння армії - це завдання, і воно повинно бути виконане".
В.о. президента України зазначив, що в останні 4 роки армію системно руйнували: "Особливо небезпечна ситуація склалася навколо Збройних сил в останні 4 роки, коли армія системно, за замовленням іншої країни, знищували, роззброювали, звільняли найкращі кадри".
Турчинов висловив думку, що проблеми в армії всі відчули, "коли почалася окупація Криму". Однак, за словами спікера парламенту, Україна змогла привести Збройні сили до повної бойової готовності. 
Він також зазначив, що армія буде переозброюватися зразками, які виробляються на українських підприємствах: "Саме українські зразки озброєння - найкраща зброя, яка буде захищати нашу країну".

Related

Події у світі 3385032188973921426

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item