Сепаратисти в Донецьку формують власну ЦВК для референдуму і вже придумали для нього питання

У Донецьку створюється Центральна виборча комісія, яка займеться організацією та проведенням референдуму, який планується провести 11 травня.

Депутат Донецької облради Ірина Попова повідомила "Інтерфакс-Україна" по телефону, що, як їй стало відомо, ЦВК Донецької народної республіки виділено будівлю поряд з обласною адміністрацією, відому в місті як колишній Будинок політосвіти. "Поіменний список членів ЦВК зараз формується", - сказала Попова.

Їй також стало відомо, що на референдум буде винесено два питання. "Перше, імовірно, буде звучати так: Чи згодні Ви зі створенням незалежної Донецької республіки. Другий: у складі якої держави повинна бути Донецька республіка - України чи Росії".

На думку Попової, ЦВК належить виконати "титанічну роботу", оскільки на Донеччині з населенням в 4,5 млн чоловік, приблизно 3,5 млн виборців.

Депутат не змогла сказати, представники якої з організацій "донецького опору" взяли під контроль будівлю Донецької міськради. "Мені відомо тільки те, що це жителі Донецька та області, прихильники Донецької республіки. Ну, а підтримують її багато донецьких організацій", - сказала Попова, яка є депутатом визнаної Києвом Донецької облради.

Нагадаємо, 7 березня проросійські активісти в захопленій будівлі Донецької облради заявили про створення незалежної Донецької республіки і призначили дату референдуму, оголошеного ними до проведення. Відомо, що він повинен бути проведений до 11 травня.

Відзначимо, що ніякої юридичної сили дане "рішення" не має - депутати і глава облради проігнорували дії сепаратистів, і в будівлю ОДА не заходили.

Related

Політика 7365711234891612027

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item