"Призначають випадкових людей за гроші" - сотник Майдану


Нова українська влада є антинародною. Посади продовжують отримувати люди, які не хочуть спілкуватися з громадою. Про це у інтерв'ю розповів сотник самооборони Майдану Микола Бондар.
- У нас є конкретні пропозиції і конкретні законопроекти, тобто шлях яким ми мали б йти. Турчинов на силу зміг прочитати одну з наших вимог через 45 діб, після того як ми йому її дали. Заява стосувалась того, щоб заборонити партії, громадські та спортивні організації, які дискредитували себе під час Майдану. Тобто хотіли заборонити Компартію і Партію регіонів та організації, які використовував Янукович та Путін. Але тоді вже треба було некролог читати, а не те, що ми йому пропонували 45 днів тому. Органи державної влади запізнюються. Ніхто нічого не робить. Часом роблять навпаки для того, щоб геть розвалити країну.
Чому політики не діють?
- Судячи з того, що відбувається на Південному Сході та у Криму — це зрада. Домовились з Путіним. Коли ми приходимо до політиків з вимогою щось робити, то нам розказують, що на Сході йде війна. Ми самі там регулярно буваємо. Ніякої війни там немає. Треба сідати за стіл переговорів з людьми, які обмануті російською пропагандою. Ці люди загнані у кут, як звір який не розуміє, що відбувається.
Що сьогодні має робити влада?
- Влада згідно п'ятої статті Конституції — це народ. Усе інше - наймані працівники, які мають виконувати свої функції. Але цього не роблять. Їм на всіх начхати, бо вони по квоті пройшли. Знову занесли мішок з грошима і мають його "відбити". Така ситуація по всій Україні. Будемо їх спонукати думати про країну, а не набивати кишені.
Чого зараз хоче громада?
-Виконання законів. Як Турчинов чи Яценюк можуть приймати рішення, яке стосується всього народу, не погодивши з ним? Як сьогодні можна пробувати змінити Конституцію? На яких засадах? Хто дозволяв? Ми ще ту не виконуємо. На сьогоднішній день частина органів влади є нелегітимні. Їм ніхто не давав ті повноваження, які вони взяли на себе.
Як політики мають погоджувати рішення з громадою?
-Мали би бути створені громади на місцях. Цього не хочуть робити, бояться.
До кого з політиків звертались?
-Були у кабінеті Турчинова, Яценюка, Наливайченка, Авакова. У всіх очільників силових органів. Звертались до Верховної Ради. Вимагали прийняти адекватні міри щодо ситуації у Криму, на Сході та Півдні.
Всі ігнорували?
-Ні. Обіцяли, що робитимуть, але не виконують. Потім ховаються за своїх заступників. Розводять руками, що так виходить.
Що має робити громада, щоб влада відчувала контроль?
-Те, що й робить — давити, спонукати до роботи. Сьогодні на посади призначать випадкових людей, які думають, як набити мішки і тихенько втекти.
Про кого йдеться?
-Усі посади в країні призначають кулуарно. Більше того, по квотах. Розібрали собі області. Пороздавали їх князькам. Все робиться за гроші. Немає різниці Партія регіонів, комуністи, "свободівці", "Батьківщина", УДАР. Сьогодні від усіх партій є представники у керівництві. В мене питають: чого хочете переобрати Верховну Раду? Так вони були два роки при виконанні своїх обов'язків і ця країна стала тільки гірша.
Що нова влада за три місяці робила правильно?
-Нічого. Є один позитив — ті, хто вийшли на Майдан зрозуміли, що їм не треба месії, політиків. Саме завдяки діям цієї влади люди зайвий раз переконались, що їм треба найманий працівник, якого вони будуть жорстко контролювати. Тоді буде порядок.
Хто з політиків приходить на Майдан?
-Ніхто. Бояться до нас приходити. Гонимо їх, як псів паршивих. Політики хочуть, щоб Майдан розійшовся. Про це говорить Парубій, Кличко, Тягнибок, Яценюк. Порошенко заявив, що Майдан вже виконав свою місію. Нам розказують, що 25-го травня маємо розходитися. Не дочекаються. Поки не буде системних змін в країні, ніхто нікуди не розходитиметься. Більше того зберемо ще більшу кількість людей. 25-го тільки почнемо заставляти нового президента змінювати країну.
Чим займається самооборона?
- Створюємо батальйони. Виїжджаємо на Схід, Одещину. Їздимо групами по 15 чоловік. Там стоїмо на блокпостах, захищаємо своїх побратимів. Беремо участь у акціях. Вчора в Івано-Франківську пікетували Міністерство внутрішніх справ і Службу безпеки.
Те саме на Рівненщині, бо призначають "лівих" людей, які займають антиукраїнські позиції. В Івано-Франківську самооборона розмінувала більше десятка газопроводів і п'ять були зірвані. У місті Ярмолинці на Хмельниччині другий місяць пробують силою міліції поставити голову адміністрації. Громада проти нього. І це явище системне. У Чернівцях просять, щоб потерпіли до президентських виборів, а далі робіть що хочете. Позавчора були у Черкасах. Там вбили нашого побратима. Самооборона з козаками провели розслідування. Цими питанням займаються не правоохоронні органи, а прості люди — самооборона. Приїжджав Тягнибок, обіцяв, що будуть розбиратися. Але прокуратура нічого не робить. Нікому нічого не треба.

Related

Політика 7891284238086719687

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item