У Верховній Раді затіяли антиконституційний переворот - Кармазін


Зараз у Верховній Раді назрів антиконституційний переворот. Про це сказав колишній народний депутат, юрист Юрій Кармазін.
"Конституційний переворот під виглядом хороших намірів зараз проштовхується деякими політичними силами. Вже побачили реальні дії — проект змін до Конституції не показали громадськості, він не був представлений в комітеті правової політики. Все утаємничили і закинули у Венеціанську комісію. Там повноваження президента урізані до неможливого. Скажімо, у новому варіанті глава держави не матиме впливу на жодного заступника міністра. Навіть не робиться спроба узгоджувати з президентом ці питання. Також хочуть обмежити його вплив на зовнішньополітичну ситуацію, на сферу нацбезпеки — у призначенні міністрів оборони й закордонних справ", - наголосив він.
Екс-нардеп вважає, що у новому варіанті Конституції мало б бути скорочення кількості депутатів до 300.
"А замість цього депутати продовжують своє життя до 2017 року. Але ж їх не обирали з такими великими повноваженнями. Їх вони отримали тільки кілька місяців тому, коли повернулися до Конституції 2004 року. Так ще й до всього вони зменшили кількість депутатів, які можуть ініціювати відставку президента - 150. При цьому не потрібен висновок Верховного суду. Це буде президент, у якого вибивають з-під ніг фундамент. І всі кандидати в президенти про це чомусь мовчать. Ці реформи є неприпустимі і антиконституційні. Так само мовчать, що у заключних положеннях варіанту, який вони надіслали у Венеціанську комісію, повноваження Ради аж до 2017 року. Так могли б написати собі пожиттєве", - розповів Кармазін.
За його словами, потрібне перезавантаження влади.
"Нова влада також мовчить, що люди Курченка, Арбузова й досі на посадах. Бізнеси ще працюють на "сім'ю" Януковича. Посади діляться з урахуванням договорняків. Олігархи теж зберегли владу — нас перетворюють в олігархічну республіку. Таке враження, що Україна ще не наїлася "двічі несудимого" Януковича і ще хоче таких "двічі несудимих" депутатів. Адже у нових змінах до Конституції записали: народним депутатом та президентом можуть бути громадяни з судимістю", - додав Кармазін.

Related

Політика 2654572440459440553

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item