Українські військові контролюють ситуацію навколо Слов'янська, - Міноборони


Під час проведення антитерористичної операції військовослужбовці Збройних Сил України продовжують контролювати ситуацію біля Слов'янська: місто з усіх боків оточене блокпостами.

Про це повідомляє прес-служба Міноборони.
У відомстві додають, що у Слов'янську захопленими залишаються адміністративні будівлі міськради, міськвідділів МВС і СБУ, міського суду, представництва "Укртелекому" та центрального відділення поштового зв'язку.
Також, за інформацією Міноброни, в Слов'янську залишається 27 барикад і "блокпостів" терористів.
"Бойовики обладнали вогневі точки в приміщеннях місцевих жителів, намагаючись спровокувати учасників АТО на зустрічну стрілянину, що може спричинити жертви серед цивільного населення. З цією метою в багатьох квартирах житлових будинків, розташованих поблизу міських відділів МВС і СБУ обладнані вогневі точки" - йдеться в повідомленні.
У Міноборони також нагадали, що військові зачистили місцевість біля телевежі на горі Карачун, зона безпеки розширена до 5 кілометрів в радіусі від телевежі.
Нагадаємо, 15 травня терористи тричі влаштовували обстріл позицій силовиків, які беруть участь в антитерористичній операції в Слов'янську, але щоразу отримували адекватну і потужну відповідь.
Вранці 15 травня в одному з районів Слов’янська снаряд влучив у приватний житловий будинок.
Лідер сепаратистів Слов'янська В'ячеслав Пономарьов заявив, що його люди відбирають в мешканців міста нерухоме майно, щоб ефективно проводити військові операції.
14 травня група спецназівців Управління держохорони України, висадившись на двох вертольотах на горі Карачук, біля телевежі Слов'янська, провела зачистку місцевості. Противник був вибитий з займаних позицій.

Related

Події в Україні 8191214726369588433

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item