Тимошенко хоче разом з виборами провести референдум про вступ до НАТО та ЄС

"Українцям варто визначитись зі своїм майбутнім". Кандидат у президенти України, лідер партії "Батьківщина", Юлія Тимошенко виступає з ініціативою провести референдум в день виборів президента щодо питань про зовнішньополітичний вектор, державний устрій України та майбутнього з НАТО.

Про це вона сказала 15 травня на зустрічі з представниками Всеукраїнської ради Церков і релігійних організацій.
"Сьогодні на сході і півдні України люди живуть з ідеєю референдуму. Я хотіла б запропонувати і народу України, і політикам винести кілька питань на референдум і провести його було б дуже добре під час президентських виборів", - заявила кандидат у президенти.
Тимошенко зауважила, що українцям ватро визначитись із зовнішньополітичною стратегією України.
"Якщо це Євросоюз, то потрібно ставити на порядок денний питання членства в ЄС, бо треба визначатися, ми не можемо бути в "сірій зоні", - наголосила вона.
Лідер "Батьківщини" також пропонує запитати в українського народу на референдумі, чи підтримують вони унітарну єдину країну із зусиллям при цьому місцевого самоврядування.
"Третє питання, яке, на мій погляд, прийшов час поставити, - це як українці бачать шлях до захисту наших кордонів, у тому числі силою зброї, чи підтримують українці вступ до НАТО, чи позаблоковий статус", - пропонує Тимошенко.

Related

Політика 6341543048440051057

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item