Медики виявили нові корисні властивості молока

В результаті проведених досліджень фахівці виявили цікаву властивість молока, схожу з губкою.
На підставі цього відкриття фахівці сподіваються використовувати його в майбутньому для розробки препаратів для недоношених дітей, напоїв для схуднення, а також допоміжних засобів, які сприяють засвоєнню організмом корисних речовин.
Керівник дослідження повідомив: "Розблокувавши детальну структуру молока, ми отримали потенціал для створення напою, насиченого жиророзчинними вітамінами і будівельними молекулами мозку для недоношених дітей або напою, який уповільнює травлення, щоб люди відчували себе ситими набагато довше. Ми могли б навіть використовувати здатність молока в якості носія, розвиваючи нові форми доставки ліків".
Дослідники відзначили, що після перетравлення, молоко набуває геометрично впорядкованої структури.
"Ми виявили, що коли починається процес травлення, фермент ліпази розщеплює молекули жиру. формуючи геометрично впорядковану структуру. Ці маленькі і високоорганізовані компоненти дозволяють жиру, вітамінам і жиророзчинним препаратам проходити через клітинні мембрани і потрапляти в кровоносну систему", - пояснює керівник дослідження.