ЄС вже сьогодні може ухвалити нові санкції проти Росії - німецький депутат


Якщо Євросоюз хоче залишатися гідним довіри, то повинен зараз ввести нові заходи покарання проти Росії, вважає німецький політик.


Враховуючи останні події в Україні, Євросоюз може прийняти нові санкції проти Росії у вівторок, 1 липня. Про це заявив голова комітету у закордонних справах Бундестагу Норберт Реттген, пише Deutsche Welle. 

"Сьогодні буде прийнято рішення", - так Реттген відповів на питання про нові санкції проти Росії в ефірі німецького радіо Deutschlandfunk. За його словами, якщо Євросоюз хоче залишатися гідним довіри, то повинен зараз ввести нові заходи покарання проти Росії, передає Reuters. 
 
Реттген констатував, що Росія не виконала вимоги Євросоюзу після продовження режиму припинення вогню на сході України. Йдеться, зокрема, про ефективний контроль кордонів та запобігання тому, щоб на територію України надалі не проникали солдати, найманці і доставлялася зброю, пояснив німецький депутат. 
 
Євросоюз висунув російському президентові Володимиру Путіну конкретні вимоги, які можна виконати, зазначив німецький політик. "Невиконання цих вимог робить подальші санкції неминучими", - констатував Реттген. 
 
"ЄС повинен "стримати своє слово", інакше він "більше нічого не може зробити для деескалації і стабільності", - сказав німецький депутат. 
 
На його думку, вирішальну відповідальність у цій ситуації однозначно несе Росія. 
 
Раніше про те, що Росія не виконала вимог Європи щодо України, також заявив глава МЗС Швеції Карл Більдт. 

Related

Події у світі 6643286984848186660

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item