Захід позбувся ілюзій, що з Путіним можна досягни миру переговорами - Горбач

Російський президент Володимир Путін програв Порошенку в дипломатичній боротьбі.
Про це  розповів міжнародний експерт Володимир Горбач, коментуючи сьогоднішній виступ Путіна у Москві.
"Путін ображений і зайняв виправдувальну позицію. Розуміє, що Порошенко його переграв. За останні два тижні дипломатичної боротьби програв Порошенку на всіх трьох рівнях — на глобальному, стратегічному і тактичному. Сьогодні Україна і Порошенко виглядають перед світом миротворцями. Бо ми готові вести переговори через представників. Через реальні дії терористів на Донеччині ми не втратили і набули нових союзників. Путін був і залишається один. Водночас наші зовнішні партнери позбулись ілюзій, що з Путіним можна досягти миру якимись переговорами", - розповів він.
Експерт зазначив, що козирем Порошенка залишається ведення військового стану на Донеччині.
"Суперники прораховують свій хід наперед. Питання введення військового стану Порошенко досі тримає за козир. Тобто це той патрон, який ще не вистрелив. У Путіна такого ходу вже немає. Максимум, що він сьогодні міг зробити — це оголосити Україні війну. Бо йому нічим відповісти. Порошенко, відкладаючи своє стратегічне рішення до останнього, змушував Путіна говорити першим", - розповів Горбач.
Експерт прогнозує, що надалі Росія нагнітатиме істерію.
"Зовнішня-політична і дипломатична гра Порошенка — це не лише змагання з Путіним. Ця гра була спрямована на те, щоб підштовхувати Захід, особливо Європейський союз, до необхідності введення жорсткіших санкцій. Зараз, щоб не втратити своє обличчя, Євросоюзу необхідно ухвалювати якісь рішення щодо санкцій. Якщо не переходити до третього етапу, то принаймні розширювати персональний склад фігурантів на які накладаються ці санкції. Сьогодні Рада Європейського союзу на рівні послів чи представників краї при ЄС розглядатиме питання щодо введення санкції. Сподіваюсь, вони дадуть оцінку російській поведінці протягом останніх двох тижнів. Якщо вони констатують не виконання Росією своїх зобов'язань, то 16 липня, на позачерговому саміті Євросоюзу, можна чекати ухвалення нових санкцій щодо Росії", - розповів Горбач.
Нагадаємо, що сьогодні Володимир Путіним під час виступу на нараді послів у Москві звинуватив Порошенка у зриві переговорів з терористами. Він розкритикував українського президента за продовження АТО.

Related

Політика 2316368342694150981

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item