РФ самостійно покарає Молдову за асоціацію з ЄС

Рішення про можливе введення захисних заходів у торговельних відносинах з Молдовою прийматиме уряд РФ, а не Євразійська економічна комісія (ЄЕК).
Про це повідомляє Інтерфакс з посиланням на джерело, знайоме з ситуацією.
Нагадаємо, питання підвищення митних ставок на молдавські товари мало розглядатися радою Євразійської економічної комісії в середу 16 липня. Причина такого підвищення - ратифікація парламентом Молдови Угоди про асоціацію з Євросоюзом.
Рішення про збільшення ставок вже готує російський уряд.
На єдиному порталі для розміщення проектів нормативних актів РФ вже оприлюднений проект постанови, згідно з яким Росія в односторонньому порядку вводить мита на молдавське вино та сільгосппродукцію.
"Міністерству закордонних справ Російської Федерації повідомити в установленому порядку Республіку Молдова про введення ввізних мит", - йдеться в документі.
До списку молдавської сільгосппродукції, яку РФ має намір обкласти митом, увійшли, зокрема, м'ясо, зерно, фрукти і овочі, а також цукор.
Передбачається, що постанова набуде чинності після закінчення одного місяця з дня його офіційного опублікування.
Рішення про введення мита в односторонньому порядку може свідчити про те, що подібні заходи не знайшли підтримки інших членів Митного союзу - Білорусі та Казахстану.
Нагадаємо, два тижні тому позиція цих країн, відмінна від російської, вже заблокували підвищення Євразійською економічною комісією мита для товарів з України.

Related

Події у світі 2262607902283537657

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item